Features Title Here. Consectetur adipisicing

Features Content Here. Sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Aishiteru versi PJJ – Percintaan Jarak Jauh

Friday, June 10, 2011



 

"Walau raga kita terpisah jauh, namun hati kita selalu dekat,
bila kau rindu pejamkan mata mu, dan rasakan a a a aku. 

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh, terhapus ruang dan waktu, 
percayakan kesetiaan ini, pada ketulusan a a ai aishiteru!"


 
Bagi aku, kepercayaan dan kesetiaan sangat penting dalam hubungan percintaan jarak jauh ni. Bayangkan kalau masing-masing dok curiga syak wasangka. Bayangkan jugak apa akan jadi kalau masing-masing syok dok main kayu tiga, pasang spare-part sini sana. Maklum la masing-masing kurang kasih sayang.

Bayangkan.

Tapi percaya jangan sampai 100% cintaku macam Mas Idayu kata tu. Rasa curiga perlu ada jugak sket. Sebarang kemungkinan boleh berlaku oii. Dalam dok percaya setia pun boleh hancur musnah berderai terputus tengah jalan. Jadi, jaga-jaga!

 
Antara tips yang aku boleh kongsi untuk menjaga hubungan PJJ ni adalah seperti berikut:
  1. Pastikan hubungan anda direstui oleh keluarga. Supaya tiada istilah cinta terhalang oleh orang tua. Maka takdak alasan nak cari yang lain sepanjang tempoh berjauhan. *pengalaman mengajar weh*

  2. Sentiasa mengambil berat dan mengambil tahu perkembangan semasa pasangan. Kalau ada masa free, rajin-rajin la contact. Tak kira la via apa medium sekali pun. Masing-masing nak perhatian kan?

  3. Jangan nak ngada-ngada sangat. Salah sket nak merajuk. Tak pujuk mula nak mengamuk. Dah la berjauhan. Kena la paham situasi masing-masing okey.

  4. Tiap hari sayang. Semakin hari semakin sayang.

     
    Good Luck! Hehe.

     
p/s : Lagi 60++ hari. Yihaaaa!

4 komen:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

dah serik bercinta jarak jauh..

sebab tu cari pasangan dari utara juga hehe

::Miss Pikon:: said...

wahhh, best la dok dekat. kami ni w/pun utagha, tapi jauh jugak. sobsobs~

Akulah Pak Lan said...

amboi PJJ sungguh aih

Hans said...

sangat sokong no 1 dan no 3

Kisah Sekuntum Bunga Hitam