Salam.
Panaskan negara kita sejak kebelakangan ni. Jadi aku nak share sejenis minuman yang sesuai dengan cuaca sekarang. Itulah dia namanya si Jagung Parut kalau di Terengganu atau Jagung Shake kat Bangi. Bezanya Jagung Shake dia letak aiskrim. Bahan-bahan lain lebih kurang sama. Apa bahan-bahan yang lain? Camna nak buat? Meh nak habaq.
Bahan-bahan:
1. Ais batu
2. Santan
3. Susu cair
4. Susu pekat
5. Air gula
6. Aiskrim jagung
7. Jagung dalam tin
Cara-cara:
Blend semua bahan 1-6. Sukatan tu agak-agak la supaya tak manis sangat. Tu ja kaedahnya.
Letak jagung dalam tin tu dalam bekas pastu curah bahan-bahan yang blend tadi. Siap! Minumlah dengan bersopan-santun.
Sekianlah saja sedikit perkongsian dari aku. Terima kasih.
P/s : Sorry tak dak gambaq nak tunjuk. Dah habis minum baru terrringat tak snap gambaq.
0 komen:
Post a Comment