Features Title Here. Consectetur adipisicing

Features Content Here. Sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Bila Mak Mau Menantu

Wednesday, March 16, 2011

Pengumuman :

Guwa sekarang berada di fasa tiada perasaan nak menulis.


 

Kasi tambah semangat sket!




 

Tanda-tanda mak guwa mau menantu :


 

#1    Bila ada kenduri sedara-mara or anak-anak orang kampong, mak guwa akan mula berbicara

    "Muda lagi dia tu noh dah nak kawen. Hang tu ja yang tak kawen-kawen. Haishhh…"

    atau

    "Depa dah nak kawen. Hang bila lagi?"


 

#2    Kalau pi shoping sama-sama, kedai wajib singgah adalah kedai emas. Usha-usha barang kemas. Dah pueh belek, mak guwa buat-buat nak tengok bunga kat kedai barangan perkahwinan. Arghhh, tension guwa tengok barang-barang cenggitu!!


 

#3    Mula plan nak buat kenduri. Begitu begini. Itu ini. Macam-macam plan. Guwa yang dengar ni naik gerun. Mak oh mak!


 

#4    Part paling menakutkan, hal guwa jadi perkara berbangkit dalam meeting family. Ada manusia dalam bahaya. Ada manusia dalam bahaya. Ini serius! Ya Allah, permudahkanlah segala urusan ku~


 

Dengan tanda-tanda diatas, guwa kira kata-kata 'ala emak, kawenkan aku' dah tak valid untuk situasi guwa. Otomatik bertukar kepada 'ala abang, walikan aku'. Hahaha! (Tak lawak pun ~ ayat feberet budak gemok)


 

p/s : Kalau ada suami/isteri, buat cara ada suami/isteri. Samja?

2 komen:

shahjiehan said...

hahhaha..


ape lagi..klo cam tu..mesti mak yg nk sponsor!!! syoknyaaa

jom baca dan komen Guru menjadi pendidik atau pengajar?

::Miss Pikon:: said...

kehkehkeh! syok mmg syok, tp masanya belum sampai.