Features Title Here. Consectetur adipisicing

Features Content Here. Sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Duit Raya Pak Polisi

Saturday, November 3, 2012

Dengan berbaju tshirt dan jeans dari Google, aku berhari raya. Baju kurung tergantung elok ja dalam almari. Tak terasa pun nak sarung pakai. Mood nak raya dah hilang memandangkan pukul 2 petang camtu lebih kurang baru sampai rumah. Berliku sungguh perjalanan.

Suasana raya kali ni hambar sungguh terasa. Ketupat rendang terhidang tanpa biskut raya sebagai peneman. Mujur la ada kak aku sebagai penyelamat yang sudi merajinkan diri masak Mee Udang bagi pihak aku. Hehe. Sebelum balik punya la aku beriya-iya suruh mak beli bahan-bahan nak masak. Hm, masak la sangat kan! Sudahnya masak atas jalan ja.


Hari raya aidiladha berakhir camtu saja tanpa aku ke mana-mana. Letih habaqhang!


Esoknya, dengan teruja nak membeli-belah di nat (pasar). Dalam perjalanan terserempak pulak dengan biawak si binatang yang paling aku alergik. Ada la benda tak elok nak jadi ni. Firasat hati berkata sendiri. Peristiwa aku lapar roti canai berpuluh tahun dulu terimbau. *krik*krik*krik*

Malas dah aku nak ungkit kisah tu. Sejak tu aku benci dengan binatang bernama biawak. Maafkan aku.

Sambungan cerita nak p nat tadi. Sampailah ke destinasi yang dihajati tapi jantung berdegup kencang tika melintasi dua pakcik siap beruniform kemas. Lokasi parking motor plak di depan balai polis. Ulang suara balai polis! Selesai parking, pakcik tadi bersuara

'Mintak ic incik'

Sesi temu bual bermula. Akhirnya, sekeping surat cinta diberi. Sila jelaskan saman/kompaun atas kesalahan tidak memakai topi keledar dengan segera. Melayang RM 300.


p/s : Mujoq sorang ja kena. Kalau dua-dua kena, pengsan!



5 komen:

H Y D E said...

NAT :(

luqman zakaria said...

300 kot..byk tuhh!

aDisH.sHidA said...

kecian raya atas highway...pastu kena lak saman...sapa suruh x pakai helmet..keras kepala erk...hehehee


nanti cite la pasal biawak

CikSpek said...

HYDE : awat sedih? org utara ja pgl nat kan.

luqman zakaria : byk laaaa. rabak beg duit :(

kak adish shida : jln kg ja kak. tu yg xpkai helmet. huhu


rasa mcm dh cite dulu, tak pa la nnt sy cite lg.

H Y D E said...

CikSpek: orang utara kedah dah area perlis je panggil macam tu.

NAT tu ada makna sentimental for me--